tisdag 16 maj 2017

På upptäcktsfärd i vår närmiljö

Vi försöker erbjuda barnen promenader i närmiljön minst en gång per vecka. Under våren är omgivningen i ständig förändring och det är väldigt tacksamt att uppmärksamma barnen på vad som sker i deras absoluta närhet.
Här har barnen upptäckt vitsipporna i ekbacken, vilken färg har vitsipporna? Luktar de något? Vad är det som kryper där?
Det är myror, stora skogsmyror! Snart hade vi myror överallt och fick fly för livet! Ett av våra barn hade lite otur och blev biten, nu vet vi att myrorna ogillar besök vid sin stack.
Vattnet porlar i bäcken, kan en fiska här? Vi tycker att det är roligt att kasta ner stenar och pinnar i vattnet, det stänker och plaskar, kul!
Ibland hittar barnen något som det är svårt att slita sig från, det kan vara en sten eller en pinne. Vi uppmanar barnen att utforska och de kan få sitta en stund för sig själva eller gå iväg en liten bit från gruppen, under uppsikt givetvis.

Mitt på stigen stod en avhuggen trädstubbe, hur har den hamnat där? Kan en lyfta den? Nej, det gick inte, flera barn försökte...Varför kan en inte lyfta den? Nu måste vi gå tillbaka till Elefanten, på återseende :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar