onsdag 17 januari 2018

Teater

Idag, på Olympen, spelade Teater Pero sin föreställning Räven och den kolsvarta natten  

"I den kolsvarta natten söker alla små djur skydd för mörkret och alla faror som lurar där ute. Den ena främlingen efter den andra knackar på hos den snälla kaninen som släpper in varenda en, trots att det blir alldeles för trångt i kaninens håla.
Alla små djur i skogen är särskilt rädda för räven för den är ju  både listig och farlig. Kaninen skyndar sig hem i mörkret och är snabb att låsa dörren om sig. Inte långt därefter knackar det och där kommer ankan, sen musen och allra sist lammet som alla skakar av rädsla. De har både sett och hört räven alldeles bakom sig i skogen!
Kaninen är snäll och öppnar dörren, även för dem han inte känner, och tillslut är det alldeles proppfullt i kaninens stora säng. Men då knackar det på dörren och den lilla rävungen står utanför och skakar...den har tappat bort sin mamma!
Detta är en alldeles underbar historia om att ta om hand varandra. Om att inte låta rädslan låsa någon ute. Om att omvärdera och innesluta. När den stora rävmamman tillslut dyker upp och är alldeles utom sig av oro blir även hon insläppt och glädjen vet inga gränser. Alla små djur får plats i rävmammans stora svans, ingen ska frysa och ingen ska vara rädd.
Föreställningen väcker många frågor och uppmuntrar till samtal om rädsla och utanförskap, om behovet av att ta hand om varandra och om att våga öppna sin dörr även för den man kanske inte känner."
Kommentarer från publiken på Diamanten:
- VAD, hur gjorde du det där?
- Var försiktig! (uppmaning till kaninen, som ska öppna dörren)
- Jag är inte rädd för rävar!
- Det var ju inte kolsvart!
- Oj, hjälp!
- Trolleri!
- Jättebra! roligt när hon dansade!
- Jag skulle titta i kikhålet innan jag öppna dörren.
- Den var jätte lång
- Roligt när hon trixade fram kaninen och musen.
- Lite läskigt, men räven var inte farlig
Bildresultat för räven och den kolsvarta nattenBildresultat för räven och den kolsvarta natten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar