fredag 9 mars 2018

På väg till barnens skog projektet

Sedan i höstas har vi varit med i ett projekt som heter På  väg till barnens skog tillsammans med Camilla Carlsson som arbetar för Konstmuseet och några andra förskolor i Norrköping.

Vi fick till uppgift att fundera på vad är ett bra klätterträd är. Sedan fick vi 6 förslag på olika träd, vi röstade fram gulblommig hästkastanj och kaukasisk vingnöt som de bästa klätterträd.
När Camilla räknat alla förskolor röster blev 2 st gulblommiga hästkastanjer, en st kaukasisk vingnöt träd, en st. hängavensbok och en st himalayabjörk som de bästa klätterträd.
Träden ska vara i Ljura park där det även byggs en ny lekplats. Vi har fått bestämma vart ett av träden ska stå. Efter lite dividerande kom barnen fram till bästa platsen och då markerade Veldat från Skanska platsen med ett stort rosa kryss. Nästa gång vi träffades var det en stor grop där och när trädet hade lagts på plats fick barnen hjälpa till att skyffla på jord.

Medans våra 6 klätterträd vilar sig efter flytten från Skåne i Ljuraparken, funderar vi tillsammans med konstnären Camilla Carlsson hur alla andra barn skall hitta till Barnens skog.
Camilla har en ide med att göra fotspår som leder till platsen

Camilla har fixat fram papper som ser ut  och och känns lite som asfalt.
Här förklarar Camilla för barnen vad hon tänker. 
Alla barnen var på och ville hjälpa till


Vi fick göra orange fotspår.

Lite kladdigt och lite halt var det allt.


Sippra lite skönt mellan tårna tyckte några barn.
Nästa gång ska vi skriva skyltar och i sommar blir det invigning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar